Glasvezel

De computer

Zoals met veel ondekkingen in de 20ste eeuw is de 2de Wereldoorlog de catalisator van technologische ontwikkelingen. Al werden Computers toen vooral gebruikt om codes te kraken. Een bekend voorbeeld is de Colossus. Met dit apparaat werd de codering van de Enigma gekraakt.  De Colossus wordt gezien als de eerste electronische computer. Toch gaat de geschiedenis van de computer al terug naar 1833. Toen werd er een analytische machine gebouwd die met behulp van ponskaarten ingewikkelde berekeningen uitvoeren.

Op 12 augustus 1981 werd de eerste perconal computer gepresenteerd door IBM.  Het was een kleine computer die voor de zakelijke markt werd gebruikt. De computer had een 16-bit microprocessor van Intel, de 8086/8088 en als besturingssysteem de PC-DOS 1.0 van Microsoft.  Sinds die tijd heeft de verkoop van de computer een enome vlucht genomen. Eerst door het bedrijfsleven en later ook door huishoudens voor privégebruik. Tegenwoordig heeft bijna iedereen in Nederland een computer vaak zelfs meerdere. De nieuwste trend is computerland zijn de tablet-pc’s, in de volksmond gewoon tablets genoemd. 

Het internet

Het internet is de benaming voor een zeer groot, wereldwijd openbaar netwerk van computernetwerken. De oorsprong van het internet is terug te voeren tot militair netwerk van het Amerikaanse leger, dat later voor algemeen gebruik geschikt is gemaakt vanuit Amerikaanse universiteiten. Inmiddels wordt het internet wereldwijd gebruikt en is daarmee een massamedium. Als een van de succesfactoren wordt wel genoemd dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel degelijk een eigenaar hebben. 

In het dagelijkse spraakgebruik wordt met internet vaak het wereldwijde web bedoeld, maar dat is slechts een van de vele diensten die kunnen worden gebruikt via het internet. Andere bekende diensten zijn e-mail, internettelefonie (VoIP) en het beluisteren van muziek en het bekijken van films. 

verbindingen:

Je kunt op de volgende manieren toegang krijgen tot het internet:

  • Via een kabel, zoals de de inbelverbinding, breedband via de kabel of glasvezel.
  • Draadloos, via hotspots.
  • Via het netwerk voor mobiele telefonie de zogenaamde 3G en 4G verbindingen.

links

ptss defensie

Seo Specialist

Beamer of laptop huren

saus klaar stucwerk

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Report designer dynamics NAV

glasvezelbehang

Signalwave 3G / 4G antennes

Geld verdienen door e-mails te lezen

telefooncentrale voip

Geld verdienen op internet

Ziggo webmail

Allesineenkiezer.nl/glasvezel

KPN webmail

Werksokkenshop.nl

gadgetgetaway.nl 

Computer Forum

Internet-abonnement.com

Telecom

Laptop tassen 

Gratis website analyse?

Adverteren op Social Media?

Dutch Tech 

personal trainer

 Vlasveld Computers

 Arbeidsrecht advocaat Almere

Webgids ICT

Vergelijk internet abonnementen

VOIPkiezen.nl – De zakelijke vergelijkingswebsite van alle VoIP aanbieders

Domeinnaam kopen

Smart Helm

Alles in 1 pakket

WiFi extender

Glasvezelbehang

Vergelijk hier alles in 1 pakketten

Sim Only via Glasvezel

Allesin1 Glasvezel

Game pc