Vegetarische artikelen

Vegetarische artikelen

Wereldrecord vegetarisch eten

Op het Museumplein in Amsterdam is het wereldrecord vegetarisch eten gebroken. De Vegetariërsbond wist 1200 mensen aan tafel te krijgen voor een rijke groentemaaltijd.

Het vorige record stond op duizend eetgasten en werd gevestigd in België.

Op het Museumplein stonden vanmiddag lange tafels waar iedereen die zin had, kon aanschuiven voor een gezonde maaltijd. Volgens de Vegetariërsbond was er veel animo. Binnen drie kwartier was alles uitgedeeld.

Koolsla en kikkererwten 

Er was voor de recordpoging 300 kilo groente ingeslagen waarmee een Griekse viergangenmaaltijd werd klaargemaakt. De maaltijd bestond onder meer uit koolsla en kikkererwten. “Maar er is ook Grieks olijvenbrood met auberginekaviaar geserveerd”, vertelt directeur Floris de Graad van de Vegetariërsbond .

Zestig vrijwilligers hebben de afgelopen drie dagen in het hele land gekookt om het record mogelijk te maken. De bond wil daarmee aandacht vragen voor vegetarisch eten en de mogelijkheden daarvan.

Bron: http://nos.nl/artikel/529001-wereldrecord-vegetarisch-eten.html

 

Biologische snackbar heeft het drukker dan ooit

ETEN & DRINKEN  |   01 juli 2013   |   reageer  |   Door Roberrto, dichtbij-meeschrijver

(Foto: Roberrto)

1 / 3

AMSTERDAM – “Wij bestaan nu vier jaar en ieder jaar krijg ik het drukker”, zegt onderneemster Helen Geul van de biologische snackbar “Natuurlijk Smullen” aan de Jan van Galenstraat 78 in Amsterdam-West.

Afgelopen tijd kreeg ze de verse ongeschilde huisgemaakte patat en de biologische (veelal vegetarische) snacks niet aangesleept. Mensen vinden het er gezellig, de zaak is warm aangekleed met hout en kroonluchters en de sfeer is goed. En de kwaliteit nog beter. Helen Geul is uitgeroepen tot pionier en ambassadeur van bio fastfood. Tijd voor een interview.

AMBACHTELIJKE KWALITEIT
Met haar ambachtelijke kwaliteit heeft Haagse Helen regelmatig de pers gehaald. 
Trouwschreef in 2008 al over “Het Perfecte Patatje” – en dit is trots te vinden op de openlijk toegankelijkeFacebook-pagina, net als actuele bijzonderheden, zoals het winnen van “de lekkerste bitterballen van Amsterdam” hier opDichtbij, met vermelding tevens opbiojournaal en MIsset Horeca.

VEEL VEGETARISCH
De menukaart biedt uitgebreide mogelijkheden voor de vegetarische fijnproever, zoals een (huisgemaakte!) hamburger, (groente of soja)kroket, tofu saté, (huisgemaakte) kaassticks van oude kaas, loempia, kaasnuggets, nasischrijf, bamiblok, bitterballen of soep van de dag. “De maaltijdsoep is heel populair.”

“Je staat altijd wel even te kijken wat er is. Bij ons is dat vaak een onverwacht groot aanbod aan echt vegetarische snacks waarin géén vlees of vleesbouillon is verwerkt. De meeste mensen zijn dat niet gewend dus maken we ze wegwijs.” En dat doet ze met een Haagse kwinkslag!

DRUK
“De titel van je artikel kan ook zijn: ‘
Biologische Snackbar scoort met vegetarisch’ want dat laten veel horecabedrijven liggen tot mijn verbazing – en wij hebben het nog nooit zo druk gehad.” Helen is verrast door de media-aandacht door de jaren heen. Al vaak is de pers aan haar deur geweest, ze weten haar te vinden. Toen minister Gerda Verburg hier op werkbezoek kwam (minister Landbouw, Natuur en
Voedselkwaliteit) stond de hele zaak op z’n kop, het cafetaria bomvol met fotografen. Hoe was dat voor Helen? “Het leek wel mijn trouwdag”

Lees de rest op dichtbij.nl

 

Links:

Vergelijk energieprijzen